Вторник, 07.05.2024, 12:05Вітаю Вас Гість | RSS
Болградський районний центр дитячої та юнацької творчості
Меню
Вхід на сайт
Пошук
Поділись з друзями
Календар
«  Ноябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Захист дітей
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика
Головна » 2019 » Ноябрь » 2 » БОЛГРАДСЬКИЙ РЦДЮТ ВІДСВЯТКУВАВ СВІЙ ЮВІЛЕЙ
13:18
БОЛГРАДСЬКИЙ РЦДЮТ ВІДСВЯТКУВАВ СВІЙ ЮВІЛЕЙ

01 листопада 2019 року Болградський районний центр дитячої та юнацької творчості відсвяткував своє 75-річчя.

Розпочав свою роботу заклад у 1944 році, саме тоді був створений Будинок піонерів та школярів, в якому проводилась активна гурткова робота, велась підготовка вожатських кадрів, організовувались районні масові заходи.

У 60-их роках були засновані Болградська районна станція юних натуралістів та Болградська районна станція юних техніків.

У 80-их роках пріоритетними напрямками діяльності Будинку піонерів та школярів, СЮН та СЮТ стали науково-технічний, туристсько-краєзнавчий, екологічний, гуртки художньо-естетичного напрямку. Проводились туристичні зльоти, фестивалі, конкурси, змагання.

Влітку 1992 року позашкільні заклади району були об'єднані у  Болградський районний центр дитячо-юнацької творчості.

Сьогодні у Центрі активно працюють студія естетичного виховання дошкільників «Світлячок», студія естетичного виховання молодших школярів «Зіронька» та інтелектуальний клуб старшокласників «ЕЛІТ» у форматі інтелектуальне казино. На базі Центру діє районне наукове товариство учнів-членів МАН «Нобель», яке приділяє велику увагу виявленню, розвитку та підтримці обдарованої молоді.

У Болградському РЦДЮТ працює народний вокальний колектив «Славєй», та 3 зразкових колективи: ансамбль танцю «Натхнення», танцювальний колектив «Росна кітка» та студія бісероплетіння «Ажур».

Останні 10 років Болградський РЦДЮТ зберігає першість у районному етапі фестивалю-конкурсу «Чисті роси», виставці досягнень юних натуралістів «Щедрість рідної землі», природоохоронній акції «Ялинка», обласних виставках технічної творчості та інших заходах. Вихованці гуртків щорічно беруть участь у обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах та фестивалях, посідаючи призові місця.

Педагогічний колектив Центру під керівництвом Захватаєвої Любові Петрівни знаходиться в постійному творчому пошуку нових цікавих форм і методів роботи.

На День народження Центру були запрошені гості – люди, які  завжди поруч, завжди готові допомогти: представники районної державної адміністрації, районної ради, відділу освіти, міської ради, районного методичного кабінету, громадських організацій, батьки, однодумці, друзі.

Під час свята з вдячністю згадали директорів закладу, які керували ним у різні роки його історії, вшанували ветеранів педагогічної праці, подякували педагогам та батькам.

А справжнім святковим подарунком для всіх, хто прийшов привітати Центр з ювілеєм, стали танці, пісні, вірші, виступи його талановитих педагогів та вихованців.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 416 | Додав: rcdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar