Воскресенье, 28.04.2024, 23:55Вітаю Вас Гість | RSS
Болградський районний центр дитячої та юнацької творчості
Меню
Вхід на сайт
Пошук
Поділись з друзями
Календар
«  Май 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Захист дітей
Національна дитяча гаряча лінія
Статистика
Головна » 2020 » Май » 14 » Про участь у Всеукраїнській онлайн конференції «Форум позашкільників-2020»
22:04
Про участь у Всеукраїнській онлайн конференції «Форум позашкільників-2020»

13 травня з 11:00 до 13:00 години тривала Всеукраїнська онлайн конференція «Форум позашкільників-2020» за участі МОН України, провідних фахівців державних установ  системи освіти, директорів закладів позашкільної освіти, завідувачів відділів Палаців, Будинків дітей та юнацтва, педагогів - позашкільників.

Адміністрація нашого центру теж приєдналась до онлайн мосту.

Координатор конференції, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, анонсував головні питання, що були внесені на обговорення:

  • Модель творчих учнівських об’єднань позашкільної освіти (гуртків, клубів тощо).
  • Модель фінансування та діяльністі закладів позашкільної освіти на період запровадження в Україні режиму надзвичайної ситуації та на період виходу з карантину.
  • Питання реабілітації вихованців закладів позашкільної освіти після завершення карантину.

Вербицький В.В., директор НЕНЦ- ведучий наради, запросив до діалогу керівних осіб системи освіти в Україні: Середницьку Аллу Дмитрівну - начальника відділу позашкільної освіти,  виховної роботи Головного управління дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України, Шкуру Геннадія Анатолійовича – директора Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, директорів закладів позашкільної освіти.

Спікер Вербицький В.В. окреслив найважливіші теми для обговорення, що безпосередньо стосуються ЗПО різних типів та профілів. Своє бачення змін, які відбудуться в освіті після поступового виходу з карантину, висловив Дятленко Сергій Миколайович – головний експерт з питань освіти програмиU-lead з Європою.

Провідні фахівці Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України, інших державних установ донесли до аудиторії останні тенденції щодо напрямів функціонування закладів позашкільної освіти на час карантину, зокрема особливості щодо оплати праці  працівникам на період вимушеного перебування на карантині, та відповіли на всі питання аудиторії.

Під час конференції директори ПЗО України: Бельська Валентина Василівна        (м. Кременчуг), Тихенко Лариса Володимирівна (Сумская область), Геревич Олександр Васильович (м. Ужгород), Яковлєв Володимир Панасович (м. Луганск) поділились новітнім досвідом роботи своїх закладів: методика пересувного позашкільного навчального закладу, організація роботи філій, робота профільних літніх таборів, модель надання освітніх послуг в системі позашкільної освіти (неформальна освіта).

Така форма проведення онлайн мостів дуже корисна для всіх педагогів позашкільних закладів. Живе спілкування з колегами всієї нашої країни  підштовхує нас до пошуку нових форм і методів роботи у нашому закладі

Число активних підключень на час онлайн конференції перевищило 100 осіб.

Наступна конференція відбудеться 27 травня.

Переглядів: 1017 | Додав: rcdut | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar